Gruppekurs i Drammen

Etter å ha holdt kurs i mange år i Vestfossen har jeg nå sykurs i Drammen (Globusgården). Jeg er fagutdannet innen søm og har mange års erfaring som kursleder. Velkommen!


Åpent sykurs - sykvelder/lørdager

Kan du sy litt fra før og ønsker å utvikle dine sømfedigheter? Da kan våre åpne sykvelder/lørdager være noe for deg. Du tar med ditt eget syprosjekt og får hjelp av Susanne ved behov. På disse sykveldene/lørdager vektlegger vi ikke bare det sømtekniske, men også det å ha et sosialt felleskap. Noen deltakere kommer nesten hver gang, mens andre kommer 1-2 ganger i året. Alle står fritt til å melde seg på de kveldene/lørdagene som passer best.

Er du interessert i å være med på våre sykvelder/lørdager kan du komme på en prøvekveld. Det er plass til maks. 5 deltakere per gang og det koster kr. 200,- å delta. 

Noen ganger i året har vi et temakurs på åpent sykurs, for eksempel juleverksted, silketrykk på stoff og flere.

Lær å sy med overlockmaskin - kurs 1

Dette er et kurs som passer både for deg som nettopp har fått en overlockmaskin, eller  deg som har brukt overlockmaskin en stund, men føler at du ikke helt mestrer den. Du lærer hvordan man trer maskinen og hvordan man får innstilt trådspenningen optimalt. Du lærer å sy 4-tråds-overlocksøm, 3-tråds-overlocksøm og rullesøm med tre tråder. Du kommer til å sy mange prøvelapper i både tykke og tynne stoffer og faste og elastiske stoffer. Med dette lærer du også å innstille differensialtransporten og fottrykket optimalt. Vi øver også å sy buer, hjørner og hvordan man syr sammen tykke kanter og en del andre nyttige teknikker. Hvis du ønsker det kan vi også se på tilleggsføtter som finnes til overlockmaskiner. Det er plass til maksimalt fire deltakere. Kursavgiften inkluderer stoff, fire sneller med sytråd (som du kan beholde), nåler og et kurskompedium.


Kursavgift: kr. 690,- 
Tid: kl. 18.00 - 21.15. Hvis du ikke kan tre maskinen din fra før    begynner du kl. 17.45.
Dato: Torsdag 4. november 2021

Lær å sy med overlockmaskin - kurs 2

Dette er et kurs for deg som har sydd en del med overlockmaskin og som ønsker å lære nye teknikker. Du lærer å sy flatlock med tre og to nåler, teppesøm, og rullesøm med to nåler. Vi syr også pyntesømmer med effektgarn og prøver forskjellige teknikker som ellers kun er kjent fra industrisøm. Du lærer også hvordan du kan legge opp plagg med flatlock. For å kunne sy med to tråder bruker vi en konverter som følger med på alle overlockmaskiner. Konverteren er enten festet på øvre griper og kan vippes på plass eller så har du en liten "dings" som kan festes på griperen. Ta kontakt hvis du er usikker hvordan denne ser ut på din maskin.
Viktig: For å kunne delta på dette kurset må du kunne tre maskinen din uten hjelp. Kursavgiften dekker stoff, sytråd og et kurskompendium.


Kursavgift: kr. 620,- 
Tid: kl. 18.00 - 21.15. 
Dato: Torsdag 18. november 2021

Slik bruker du en coversømmaskin

Coversømmaskiner har blitt riktig populære, men mange sliter med å få til sømmene og hoppesting er et kjent problem. På dette kurset lærer du hvordan man begynner og avslutter coversømmer, hvordan man lager pyntesømmer, hvordan man legger opp med coversømmer og hvordan man kan sy fast kantebånd enten med eller uten kantbåndsapparat (alt etter hva du har). Et viktig tema blir også bruk av riktig nål og tråd og hvordan man forebygger hoppesting. Dette er et grunnleggende kurs som passer best for deg som nettopp har fått en coversømmaskin, eller for deg som aldri har blitt venn med din maskin.  Har du en coversømmaskin som syr en toppstitchsøm på oversiden av stoffet skal vi også se på dette. På dette kurset skal vi kun ha maksimalt tre deltakere. 

Pris: kr. 690,-  inklusive stoff, sytråd og kurskompendium 

Tid: kl. 17.30 - ca. 21.00. Vi bruker den tiden vi trenger.
Dato: Kurset gjennomføres når det er minst to som er interessert. Vi finner en dag som passer for alle.

Sy ting for hjemmet

Dette kurset passer for alle som liker fint interiør. Kurset passer like bra for nybegynnere som for viderekomne. Vanskelighetsgraden av prosjektene tilpasses den enkelte.

Første kurskveld syr du en kurv, for eks. en brødkurv, kurv til leketøy, en japansk komebukuro eller lignende. Kursleder Susanne tar med forskjellige typer kurver, og du kan selv velge hvilken du vil sy. Du lærer også hvordan man syr applikasjoner og hvordan man syr fast pyntebånd.
Andre kurskveld lærer du å sy putetrekk. Du lærer hvordan man syr inn en vanlig glidelås, skjult glidelås og lager knappelukning med knapphull. Du kan også lære hvordan man syr inn tittekanter (bisebånd).
Tredje kurskveld lærer du å sy konvolutthjørner som er perfekte for å kunne sy duker, servietter og bordbrikker. Så lærer du også å lage og sy fast skråbånd. Skråbånd brukes mye i interiørsøm og for å øve disse nye teknikkene kan du enten sy en bordbrikke, løper, mug rug eller en kurv med skråbåndskant øverst.


Material: Du må kun ta med stoffer. Volumvlies, glidelåser, knapper pyntebånd og lignende er inkludert i kursprisen. Du kan godt bruke gjenbruksstoffer, for eks. gamle duker, gardiner eller klær til å sy interiør. Du får beskjed hvor mye stoff du trenger for de forskjellige prosjektene.

Kursavgift: kr. 1250,- 

Tid: kl. 17.45 - 21.00.
Dato: Kurset settes i gang når det er minst tre deltakere. Meld din interesse.

Privat gruppekurs

Ønsker du å komme på kurs sammen med noen venninner? Vi kan lage et skreddersydd kurs enten på en kveld eller lørdag. På grunn av korona er det for tiden ikke mulig å ha mer enn 5 stykker på kurs. 
Ta kontakt for mer informasjon og pris.

sykurs drammen
sykurs oslo